Curtevenneschool zamelt fietsen in

Het ANWB Kinderfietsenplan

Help kinderen zonder fiets.
Curtevenneschool inzamelactie van 15 t/m 19 mei
In Nederland groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij kunnen vaak geen fiets betalen. Net als het ANWB Kinderfietsenplan vinden wij dat ieder kind recht heeft op een fiets. Dankzij een fiets kan een kind naar de juiste school, een speelpleintje of naar vriendjes in een andere buurt. Daarom willen we samen met jullie zoveel mogelijk fietsen inzamelen. De ANWB knapt deze fietsen op en zorgt dat de fietsen bij kinderen terechtkomen die ze hard nodig hebben.
Het Kinderfietsenplan heeft inmiddels 2.000 kinderen in Nederland blij gemaakt met een opgeknapte fiets. Met jullie hulp, kunnen we nóg meer kinderen een fiets geven!
Dus heb je een fiets over of er een ongebruikt in de schuur staan? Lever ‘m in op school. Of weet je iemand anders die nog een fiets heeft. Zegt het voort.

Datum: van maandag 15 t/m vrijdag 19 mei
Inzamelplek: aula van de school

Wat hebben we nodig?
Fietsen voor kinderen van 10-18 jaar:
• Die in redelijke tot goede staat verkeren
• Die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets
• Voor meisjes en jongens
• Met inchmaat 24, 26 of 28 (óók volwassen fietsen zijn welkom)
Let op: Mountainbikes, elektrische fietsen, racefietsen, vouwfietsen, tandems e.d. zijn niet bruikbaar voor dit project.
Lees meer op: Anwb kinderfietsenplan
Hoe komt een fiets bij een kind.
In verband met de privacy van kinderen kunnen alleen scholen en maatschappelijke organisaties een fiets aanvragen. Geef je een kind op voor het ANWB Kinderfietsenplan, dan vertrouwt ANWB Kinderfietsenplan op de inschatting die de school, of jij als leerkracht of als maatschappelijk werker maakt.

Dus lever een fiets in en maak een kind blij.

• IMG_20170509_103043.jpg